dimecres, 9 de setembre del 2015

EL COL·LECCIONISTA DE GADGETS

Aquest conte va ser publicat per primera vegada el 4 de juliol de 2015.

Seguint amb els relats relacionats amb les tecnologies, ara us proposo un de curtet, on el protagonista està captivat per tot allò que es pot endollar mitjançant el port USB.

USB: El col·leccionista de gadgets



Com a fanàtic i amant de les noves tecnologies, fa temps que l'Oriol va comprant gadgets i més gadgets, els quals queden arraconats en qualsevol dels calaixos que té a la taula del seu estudi o en algun dels armaris de casa seva. Des d'un microscopi fins tot tipus de cables i accessoris, la majoria inútils, resten ignorats. Per què té aquell llum USB que gairebé no dóna llum? Si vol llegir, no li serveix. Gairebé no s'hi veu. Però els compra, els colecciona, els guarda i els contempla com si fos el més gran dels tresors del món. Els té classificats en un llistat on apunta alguna de les característiques principals de cadascun dels gadgets.

Durant el dia, l'Oriol, programador de webs, treballa assegut a la seva cadira davant l'ordinador. Forma part d'un grup internacional de programadors free lance que col·laboren entre ells per tal de millorar la seguretat de les webs. Cada dia veu més clar que no pot seguir amb un ordinador amb tants pocs ports USB. I un dels seus companys li dóna la solució perfecta.

Després d'anys d'acumular tots aquests objectes, cada vegada es tornen més sofisticats i amb nous usos. Ja no només té endollats el mòbil, la tablet i altres d'aquests objectes, sinó que el seu bolígraf, el rellotge, les ulleres i altres màquines que fa servir diàriament les té connectades al seu ordinador, que necessita molts ports USB i ampliacions per tal de donar energia a totes aquestes andròmines.

Avui, l'Oriol no podrà treballar. Ha d'anar a l'hospital on li han de fer una petita intervenció. Sap que és del tot necessària i no és gens difícil, però entrar en un quiròfan no agrada a ningú (o gairebé a ningú). La intervenció està prevista a mig matí i a la tarda, després d'unes hores en observació, podrà marxar a casa. El doctor, abans de donar-li l'alta, li explica algunes precaucions bàsiques que ha de seguir amb les ferides, com no fer moviments bruscos, vigilar amb l'aigua o no fer servir roba massa ajustada. I, finalment, marxa a casa. Es troba cansat i no veu el moment d'anar a dormir.

Quan arriba a casa, seu a la seva cadira i tanca els ulls per un moment. No aconsegueix adormir-se, però nota com a poc a poc va començant a entrar en un dolç sopor. Sap que no pot quedar-se adormit així i llavors es treu la camisa. Mira el que li han fet i somriu. Dalt del braç esquerre, per sota la clavícula, té un petit forat. Dalt del dret, hi penja un petit cable. A partir d'ara, l'Oriol pot endollar-se per carregar-se i pot endollar tots els gadgets que vulgui al seu cos. Ara l'Oriol és l'home USB.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada